Mobil cihazların yükselişi ve oyun konsollarının gelişimi kişisel bilgisayarlara ilgiyi giderek azaltıyor. Yeni nesil PC’ler bu gidişe dur diyebilecek mi?


Kabul etmek gerekir ki, PC’lerin geleceği pek aydınlık görünmüyor. Temel bileşenlerin gelişimine yönelik ilerleme hızı kesilmiş durumda. AMD’nin pazar payı giderek azalıyor ve azalan rekabetin en büyük sebeplerinden biri firmanın elindeki kozların azalması.



Aynı zamanda PC dünyasının diğer güçlü isimleri olan Intel ve NVIDIA son zamanlarda PC’ler dışına çıkıp telefon ve tabletlerde yer kazanmak için çalışmalar yürütüyor. PC’lerin satışlarında düşüşe sebep olan telefonlar ve tabletler daha fazla ilgi görüyor. PC’lerin gelecekte çok daha az öneme sahip olacağı düşünülüyor.
Tüm bunlara rağmen PC dünyası için ölü demek doğru olmaz. Önümüzdeki günlerde PC’lerin çok daha fazla etkiye sahip olacağı bir dönem karşımıza çıkabilir. PC’lerin temelini oluşturan ana bileşenlere ait teknolojiler sürekli olarak ilerleme gösteriyor. Bilgi işlemle ilgili yeni bir yaklaşım ufukta belirmiş durumda. Yeni yaklaşımla birlikte PC dünyasının ciddi bir atağa geçtiğini görebiliriz.

Bence masa üstü pcler bir süre daha üstünlüğünü koruyacak hali hazırda geliştirilen tablet ve dizüstü pcler pek çok grafik tasarım ve oyun için  uygun değil.

Sizce masaüstü mü, tablet mi,notebook mu ? görüşlerinizi bekliyorum.