Merhaba sevgili dostlar 

Bugün yine işinize yarayabileceğini düşündüğüm bir program tanıtım yazısıyla yardımcı olmaya çalışacağım. 

CCleaner kullanım kolaylığı, sade arayüzü ve en önemlisi Türkçe dil desteği ile karşımıza çıkmakta. 




Üst bölümde bize sistemimiz hakkında kısa bilgiler veren program dört bölümden oluşmakta. 
İlk bölümde Cleaner temizlik kısmı bulunmakta. Bu bölümde Windows ve Uygulamalar olarak ikiye ayrılıyor. Sistemden silmek istediğiniz geçici dosyalar internet geçmişiniz çöp kutusundakiler bölüm üzerinden seçip analiz et diyerek programın silinmesi gerekenleri taramasını sağlıyorsunuz ve tarama işlemi bittikten sonra size rapor halinde sunuyor. Temizliği başla kısmına tıkladığınızda işlem başlıyor ve tesbit edilen gereksiz dosyalarınız. silinmiş oluyor. 

Kayıt defteri bölümünde tarama yaptırarak sistem kayıt defteri hatalarını bulabilir ve kaldırılmasını düzeltilmesini sağlayabilirsiniz. Burada tarama bittikten sonra size kayıt defteri dosyasının yedeğini almak isteyip istemediğinizi soracaktır. Eğer emin değilseniz yedek alıp temizleme işlemine geçebilirsiniz. 



Araçlar bölümünde ve benim faydalı bulduğum bir özellik ise programları kaldırabilmesi olmuş bilgisayarınızdan denetim masasına ulaşmak için zaman harcamanıza gerek kalmıyor. 

Evet sevgili pcpedi takipçileri Ccleaner programı ile sisteminizin performansını ciddi ölçüde arttırabilir daha hızlı hale getirebilirsiniz.