Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell cüzdan uygulamasına ilişkin, ''Kredi kartınızın numarasını vermeden sadece cep telefonu numaranız ile şifrenizi kullanarak işlem yapabileceğiniz, en az kredi kartı kadar güvenli bir sistem getirdik'' dedi.




  Ciliv, Turkcell cüzdana ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, mobil iletişimin, teknolojide bir devrim olduğunu, dünyada da hem bireysel hem de kurumsal hayatı değiştirdiğini belirterek, eğlence, alışveriş, eğitim, üretim, güvenlik, iletişim, sağlık, otomotiv ve daha birçok alanda değişim yaşandığını kaydetti.


Turkcell olarak, mobil finansta dünyada liderlik yaptıklarını ifade eden Ciliv, şunları söyledi:  ''Haziran 2008'de mobil ödemeyle Türkiye'de ilk SMS bazlı ödeme sistemlerini devreye soktuk. 2,5 milyon müşterimiz mobil ödeme servisini kullandı. Nisan 2011'de cep-T cüzdanı, dünyanın ilk ticari NFC çözümüydü. Haziran 2011'de cep-T parayı gündeme getirdik ve bugün 500 bin tane müşterimiz cep-T parayı kullanıyor. Bugün, cüzdanın yerine artık mobil telefon geçecek. Önümüzdeki 10 yıl içinde cebimizdeki cüzdanlar kullanılmayacak. Bir erkek olarak da bunu dört gözle bekliyoruz. İçinde bir sürü kart olan cüzdan benim vücudumun dengesini bozuyor, arabaya yamuk oturuyorsun. Turkcell cüzdanla bütün ödemelerinizi mobil telefondan yapılabilecek. Turkcell cüzdan için sadece akıllı telefonlardan bahsetmiyorum, Turkcell cüzdan neredeyse bütün telefonlarda kullanılabilecek. Mobil bankacılığı da yapabiliyor olacak. Cebinizdeki mobil telefondan bankacılık işlemlerinizi yapabileceksiniz.'' 


Kaynak Hürriyet